Фильмы, спектакли, представления. Что, где и когда.

У харківській галереї покажуть «кротів у чергах»


У харківській галереї покажуть «кротів у чергах»

Повідомлення номер:#1  Повідомлення Новости » 27 лютого 2016, 15:44

1 березня в Харкові відкриється виставка «Кроти в чергах», де зібрані картинки з пабліків у соціальній мережі.

«Акцент виставки побудований на тому, що величезна кількість людей вступають у «пабліки з картинками» заради дуже специфічного естетичного досвіду. Схожим чином Кант визначав «прекрасне». Пабліки перетворюються на галереї, пінакотеки і резиденції, де підписники поєднують глядацький досвід з безпосередньою участю, «заливаючи» власні зображення», – пояснює концепцію виставки її куратор Борис Філоненко.

До експозиції увійдуть аматорські відеоролики та картинки з груп у соцмережах, одна з яких називається «Кроти в чергах», в якої виставка запозичила свою назву. У ній публікуються фотографії з вмонтованими зображеннями кротів, які покинули свої нори.

«Жест крота, котрий виліз з-під землі, природно вписується в інший – жест істоти, яка розштовхує чергу. Але в той же час, це два різних жести: безперешкодний вихід на повітря і безглузда та нещадна боротьба за місце у натовпі», – говорить куратор.


За словами Бориса Філоненка, одне із завдань виставки – помістити у простір галереї те, чого там не повинно бути. Куратор звертається до теорій художників-концептуалістів Йозефа Бойса і Марселя Дюшана. Їх фрази про природу мистецтва будуть супроводжувати знімки і відео.

Виставка пройде в харківській галереї COME in.art gallery.

Зображення

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину

Новости

Аватар користувача
За 2 000 сообщений
 
Повідомлення: 2791
Зареєстрований:
13 березня 2011, 18:16
Бали репутації: 77

Розділ Статистика

Повернутись до Харьковская афиша