Нужность прививок в нашей жизни. Консультации по вакцинации.

Архивные версии Календаря прививок (с 2011 по 2018 гг).


Архивные версии Календаря прививок (с 2011 по 2018 гг).

Повідомлення номер:#1  Повідомлення Booker » 21 травня 2012, 15:24

Внимание!
Ниже приведены архивные версии Календаря профилактических прививок.
Актуальная версия находится здесь: Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину

График профилактических прививок на Украине


Введён в действие Приказом МОЗУ № 595 от 06.09.2011 г. "Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів". Зарегистрирован в Министерстве юстиции Украины 10.10 2011 г. № 1159/19897.
Написанное ниже в этом посте является цитатой из данного приказа.

1. Вакцинация по возрасту


1 деньГепатит В (2)
3-5 днейТуберкулёз (1)
1 месяцГепатит В (2)
3 месяцаДифтерия, коклюш, столбняк (3)Полиомиелит (4)Гемофильная инфекция (5)
4 месяцаДифтерия, коклюш, столбняк (3)Полиомиелит (4)Гемофильная инфекция (5)
5 месяцевДифтерия, коклюш, столбняк (3)Полиомиелит (4)
6 месяцевГепатит В (2)
12 месяцевКорь, краснуха, паротит (6)
18 месяцевДифтерия, коклюш, столбняк (3)Полиомиелит (4)Гемофильная инфекция (5)
6 летДифтерия, коклюш, столбняк (3)Полиомиелит (4)Корь, краснуха, паротит (6)
7 летТуберкулёз (1)
14 летДифтерия, столбняк (3)Полиомиелит (4)
18 летДифтерия, столбняк (3)
23 годаДифтерия (3)
28 летДифтерия, столбняк (далее - каждые 10 лет) (3)


(1) Щепленню підлягають усі новонароджені, що не мають до цього протипоказань. Вакцинація проводиться на 3-5-у добу життя дитини (не раніше 48-ї години після народження). Для вакцинації недоношених дітей з масою тіла >= 2000 г необхідно застосовувати вакцину для профілактики туберкульозу із зменшеним вмістом антигену (далі - БЦЖ-м).
Щеплення для профілактики туберкульозу не проводять в один день з іншими щепленнями та іншими парентеральними маніпуляціями.
Діти, які не були щеплені в пологовому стаціонарі, підлягають обов'язковій вакцинації в закладах охорони здоров'я.
Якщо дитина не щеплена в пологовому стаціонарі через медичні протипоказання, щеплення проводиться вакциною БЦЖ-м, в інших випадках щеплення проводиться вакциною для профілактики туберкульозу (далі - БЦЖ).
Дітям, яким не виповнилося два місяці, щеплення проти туберкульозу проводиться без попередньої проби Манту. Після двомісячного віку перед виконанням щеплення БЦЖ дитині слід провести пробу Манту. Щеплення проводиться при негативному результаті проби.
З метою раннього виявлення туберкульозу проба Манту з 2-а туберкуліновими одиницями туберкуліну застосовується для всіх дітей з 12-місячного віку систематично раз на рік незалежно від попереднього результату.
Ревакцинації проти туберкульозу підлягають діти у віці 7 років з негативним результатом проби Манту. Ревакцинація проводиться вакциною БЦЖ.
У зв'язку з тим, що профілактичні щеплення можуть вплинути на чутливість до туберкуліну, при проведенні туберкулінодіагностики за віком її необхідно планувати до проведення профілактичних щеплень. У разі якщо з тих або інших причин пробу Манту проводять після проведення профілактичних щеплень, туберкулінодіагностика повинна здійснюватись не раніше ніж через один місяць після щеплення.

(2) Вакцинації для профілактики гепатиту В підлягають усі новонароджені. Для вакцинації дітей проти гепатиту В використовується схема: 0 (перша доба)-1-6 місяців життя дитини.
Новонародженим з масою тіла менше 2000 г, що народилися від HBsAg позитивних матерів, вакцинація проводиться обов'язково при народженні за схемою 0-1-2-7 (0 - перша доба життя, дата першого введення вакцини, мінімальний інтервал між першим та другим щепленнями - 1 місяць, другим та третім щепленнями - 1 місяць, третім та четвертими щепленнями - 5 місяців).
Особливості вакцинації проти гепатиту B дітей, що не отримали щеплення за віком, наведені у главі 2 цього розділу.

(3) Щеплення для профілактики дифтерії, правця та кашлюку проводиться за віком у 3 місяці (перше щеплення), 4 місяці (друге щеплення), 5 місяців (третє щеплення) та 18 місяців (четверте щеплення).
Інтервал між першим і другим, другим і третім щепленнями вакциною проти кашлюку, дифтерії, правця становить щонайменше 1 місяць. Інтервал між третім і четвертим щепленнями повинен становити не менше 12 місяців.
Для вакцинації дітей проти кашлюку на першому році життя можуть використовуватися вакцини як з ацелюлярним (далі - АаКДП), так і з цільноклітинним (далі - АКДП) кашлюковим компонентом.
Перенесений кашлюк в анамнезі не є протипоказанням до вакцинації проти даної хвороби. Вакцинація проти кашлюку проводиться дітям до 6 років 11 місяців 29 днів.
Ревакцинацію проти дифтерії та правця у 6 років проводять анатоксином дифтерійно-правцевим (далі - АДП), наступну у 14 років та у 18 років - анатоксином дифтерійно-правцевим із зменшеним вмістом антигену (далі - АДП-М).
Першу планову ревакцинацію дорослих за віком та епідпоказами, які раніше були щеплені, проводять АДП-М з інтервалом 5 років після останнього щеплення. Подальші планові ревакцинації дорослих проводяться АДП-М з мінімальним інтервалом 10 років від попереднього щеплення АДП-М.
Особливості вакцинації дітей проти кашлюку, дифтерії та правця, що не отримали щеплення за віком, наведені у главі 2 цього розділу.

(4) Інактивована вакцина для профілактики поліомієліту (далі - ІПВ) застосовується для перших двох щеплень, а при протипоказаннях до введення оральної поліомієлітної вакцини (далі - ОПВ) - для всіх наступних щеплень за цим Календарем.
Вакцина ОПВ застосовується для 3-6-го щеплень (щеплення за віком - 5 місяців, 18 місяців, 6 років та 14 років) за відсутності протипоказань до ОПВ.
Вакцина ІПВ може бути застосована для 3-6-го щеплень як окремо, так і у складі комбінованих вакцин.
Дітям, які перебувають у сімейному оточенні з ВІЛ - інфікованими або з особами, котрим протипоказано введення ОПВ, щеплення проводиться виключно ІПВ-вакциною.
Особливості вакцинації дітей проти поліомієліту, що не отримали щеплення за віком, наведені у главі 2 цього розділу.
Після щеплення ОПВ пропонується обмежити ін'єкції, планові операції протягом 40 днів, виключити контакт з особами, котрим протипоказано введення ОПВ.

(5) Вакцинація дітей для профілактики інфекції, викликаної паличкою Haemophilus influenzae тип b (далі - Hib-вакцина), може проводитись моновакцинами та комбінованими вакцинами, що містять Hib-компонент. При використанні Hib-вакцини для первинної вакцинації необхідно надавати перевагу комбінованим вакцинам з Hib-компонентом.
Щеплення для профілактики інфекції, викликаної паличкою Haemophilus influenzae тип b, слід проводити за схемою 3-4-18 місяців.
Вакцинація проти Hib-інфекції проводиться дітям до 4 років 11 місяців 29 днів. У старшому віці вакцинація проти Hib-інфекції проводиться лише особам з групи ризику відповідно до глави 4 цього розділу.
Особливості вакцинації для профілактики інфекції, викликаної паличкою Haemophilus influenzae тип b, дітей, що не отримали щеплення за віком, наведені у главі 2 цього розділу.

(6) Вакцинація для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи проводиться у віці 12 місяців. Друге щеплення - у віці 6 років.
Дітям, що не були вакциновані проти кору, паротиту чи краснухи за віком у 12 місяців та в 6 років, щеплення можна починати у будь-якому віці до18 років. У цьому разі дитина має отримати 2 дози з дотриманням між дозами мінімального інтервалу.
Перенесене захворювання на кір, епідемічний паротит чи краснуху не є протипоказанням до щеплення.
Особливості вакцинації дітей проти кору, епідемічного паротиту, краснухи з порушенням цього Календаря наведені у главі 2 цього розділу.
Вакцинація проти кору, епідемічного паротиту, краснухи осіб старше 18 років, що не отримали щеплення за віком, наведена у розділах III та IV цього Календаря.
Не слід спочатку розпочинати серію вакцинації, якщо була пропущена доза, незалежно від того, скільки часу минуло. Необхідно ввести дози, яких не вистачає за графіком, з дотриманням мінімальних нтервалів між дозами відповідно до глави 2 цього розділу.


___________________________________
Форум Харькова и харьковчан

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: График прививок и другая справочная информация по вакцинации

Повідомлення номер:#2  Повідомлення Booker » 21 травня 2012, 15:24

Комментарий.
Основное:
- Проба Манту делается ДО остальных прививок. Если случилось так, что прививки сделаны раньше, до проведения Манту необходимо выдержать интервал в 1 месяц.
- Перенесенный коклюш НЕ является противопоказанием к прививке от коклюша.




___________________________________
Форум Харькова и харьковчан

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: График прививок и другая справочная информация по вакцинации

Повідомлення номер:#3  Повідомлення Booker » 21 травня 2012, 15:24

Цитата из вышеупомянутого приказа:

2. Вакцинация детей с нарушением этого Календаря


1. При вирішенні питання про щеплення дітей з порушенням цього Календаря необхідно планувати вакцинацію з дотриманням таких мінімальних інтервалів:

1.1. Не слід спочатку розпочинати серію вакцинації, якщо була пропущена доза, незалежно від того, скільки часу минуло. Необхідно ввести дози, яких не вистачає за графіком, з дотриманням мінімальних інтервалів.

1.2. Мінімальний інтервал - інтервал, який допускається до введення вакцини проти однієї і тієї ж інфекції особам з порушенням цього Календаря. Введена чергова доза вакцини з меншим, ніж мінімальний, інтервалом не зараховується. При виборі схеми вакцинації необхідно керуватися інструкцією виробника про застосування вакцини.

Зображення
Зображення

(1) Вакцина АаКДП та АКДП використовується для щеплення дітей до 6 років 11 місяців 29 днів.
Якщо дитина не була щеплена відповідно до Календаря за віком до 6 років 11 місяців 29 днів, для профілактики кашлюку можна застосовувати вакцини як з цільноклітинним, так і з ацелюлярним кашлюковим компонентом за схемою, яка наведена у таблиці. Щеплення дітей до 7 років з порушенням цього Календаря призначаються лікарем з такого розрахунку, щоб дитина встигла одержати чотириразове щеплення проти кашлюку до 6 років 11 місяців 29 днів.
У разі неможливості отримати 4 дози вакцини проти кашлюку дитиною до 6 років 11 місяців 29 днів вводять стільки доз, скільки дитина встигне отримати до виповнення їй вказаного віку.

(2) Якщо остання доза вакцинального комплексу (перша ревакцинація) збігається з віком проведення ревакцинації у 6 років або 14 років, перша ревакцинація зараховується як ревакцинація за віком у 6 років або в 14 років.
Щеплення дітей з порушенням цього Календаря призначаються лікарем з такого розрахунку, щоб дитина встигла одержати чотириразове щеплення проти поліомієліту до 17 років 11 місяців 29 днів. У разі неможливості отримати 4 дози вакцини проти поліомієліту дитиною до 17 років 11 місяців 29 днів вводять стільки доз, скільки дитина встигне отримати до виповнення їй вказаного віку.
Особам старше 18 років вакцинація проводиться за епідемічними показаннями.

(3) Якщо дитина не отримала першу дозу вакцини проти гепатиту В в пологовому стаціонарі або родопомічному закладі, вакцинація проводиться в амбулаторних закладах охорони здоров'я в будь-якому віці (лише для дітей, народжених починаючи з 2002 року).
Якщо вакцинація розпочинається пізніше 3-х місяців життя дитини з використанням комбінованих вакцин, до складу яких входить вакцина проти гепатиту В, щеплення плануються з урахуванням мінімального інтервалу між дозами. Вакцинація проти гепатиту В вважається завершеною при отриманні особою щонайменше трьох щеплень.
Діти, які не були раніше щеплені проти гепатиту В, підлягають вакцинації у віці 14 років.

(4) Дітям, що не були вакциновані проти кору, паротиту чи краснухи за віком у 12 місяців та в 6 років, щеплення починають у будь-якому віці до 18 років, дитина має отримати дві дози з отриманням між ними мінімального інтервалу введення.
Введення другої дози вакцини для профілактики кору, паротиту, краснухи (далі - КПК) передбачене за віком у 6 років. Якщо перша доза вакцини КПК вводиться менше ніж за місяць до 6 років, друга доза вакцини вводиться не раніше ніж через 1 місяць.

(5) Вакцинація проти Hib-інфекції проводиться дітям до 4 років 11 місяців 29 днів. У старшому віці вакцинація проти Hib-інфекції проводиться лише особам з групи ризику відповідно до глави 4 цього розділу.

(6) Дітям старше 7 років та дорослим, які раніше не були щеплені або не мають даних щодо вакцинації, проводять щеплення АДП-М триразово (інтервал між першим і другим щепленнями має становити 30-45 днів, між другим і третім - 6-12 місяців). Ревакцинація дітей у віці 15-18 років, які отримують щеплення поза цим Календарем, здійснюється з мінімальним інтервалом 3 роки після останнього щеплення для профілактики дифтерії та правця.



___________________________________
Форум Харькова и харьковчан

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: График прививок и другая справочная информация по вакцинации

Повідомлення номер:#4  Повідомлення Booker » 21 травня 2012, 15:25

Комментарий.
Основное:
- Вакцинация никогда не начинается "сначала", сколько бы времени ни прошло и сколько бы доз ни было пропущено. Необходимо лишь учитывать минимальные интервалы между прививками.





___________________________________
Форум Харькова и харьковчан

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: График прививок и другая справочная информация по вакцинации

Повідомлення номер:#5  Повідомлення Booker » 21 травня 2012, 15:25

Возможность вакцинации разными вакцинами в один день


Цитата из вышеупомянутого приказа:

2. При плануванні щеплень із застосуванням окремих вакцин або анатоксинів для профілактики різних інфекційних хвороб необхідно дотримуватися таких особливостей:

Зображення

(1) Відповідно до інструкції про застосування вакцин та/або анатоксинів.

(2) За потреби лікар має право ввести всі вакцини, анатоксини, що показані за Календарем (крім БЦЖ), за одне відвідування закладу охорони здоров'я, проводячи ін'єкції у різні ділянки тіла за умови, що це не суперечить інструкції про застосування конкретної вакцини. В іншому випадку лікар планує такі щеплення з урахуванням мінімальних інтервалів між введенням вакцин, анатоксинів.



___________________________________
Форум Харькова и харьковчан

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: График прививок и другая справочная информация по вакцинации

Повідомлення номер:#6  Повідомлення Booker » 21 травня 2012, 15:25

Медицинские противопоказания к проведению профилактических прививок


Утверждены тем же самым вышеупомянутым приказом.
Цитата:

Зображення
Зображення

1. Основним критерієм при вирішенні питання щодо протипоказань до введення конкретної вакцини є перелік протипоказань, визначений в інструкції про її застосування.

2. Планові вакцинації вакциною, анатоксином відкладаються до закінчення гострих проявів захворювання та загострення хронічних захворювань і проводяться після одужання або під час ремісії хронічного захворювання.

3. Імуносупресивна терапія - терапія, що проводиться цитостатичними препаратами, у тому числі монотерапія циклоспорином A та іншими кортикостероїдами в імуносупресивних дозах, променева терапія. Терапія кортикостероїдами визнається імуносупресивною, якщо з розрахунку на преднізолон складає більше 1 мг/кг/добу та триває більше 14-ти діб за умов системного використання. Планові щеплення інактивованими вакцинами та анатоксинами проводяться після закінчення терапії, щеплення живими вакцинами не раніше ніж через 1 місяць після припинення терапії.
Якщо тривалість терапії кортикостероїдами складає менше 14-ти діб незалежно від дози або більше 14-ти діб при дозі за преднізолоном менше 1 мг/кг/добу, або використовується як замісна терапія, або використовується місцево, то така терапія не визнається імуносупресивною та не є протипоказанням до проведення планового щеплення.

4. Після щеплення оральною поліомієлітною вакциною (далі - ОПВ) пропонується обмежити парентеральні втручання протягом 40 діб.

5. Проведення щеплень для профілактики кору, паротиту та краснухи після введення препаратів крові (цільна кров, плазма, препарати імуноглобулінів, еритроцитарна маса), за винятком відмитих еритроцитів, можливе в терміни, що вказані в інструкції про застосування препарату, але не раніше ніж через 3 місяці.
Після екстреної профілактики правця протиправцевим людським імуноглобуліном новонародженим вакцинація БЦЖ проводиться за загальноприйнятою схемою. Якщо інтервал між щепленням проти кору, епідемічного паротиту, краснухи та уведенням препарату крові з лікувально-профілактичною метою менше 14-ти днів, щеплення проти цих інфекцій слід повторити.


___________________________________
Форум Харькова и харьковчан

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: График прививок и другая справочная информация по вакцинации

Повідомлення номер:#7  Повідомлення Booker » 21 травня 2012, 15:26

Комментарий.
Основное:
- Желающие могут поискать, где в противопоказаниях к прививкам значатся столь любимые дисбактериозы (кто не читал, может почитать здесь: Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину), атопические дерматиты и другие массовые страшилки. Про не менее любимые "внутричерепные давления" можно сказать лишь то, что сами по себе такие слова поводом к медотводу не являются в 99,9% (а ещё подробнее прочитать здесь: Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину).
- Применение местных мазей с кортикостероидами - это НЕ понижающая иммунитет процедура.
- Нельзя проводить прививки в период острой болезни (в том числе и ОРВИ). Конкретных сроков не указано, но лучше выдержать после выздоровления хотя бы 2 недели.




___________________________________
Форум Харькова и харьковчан

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: График прививок и другая справочная информация по вакцинации

Повідомлення номер:#8  Повідомлення Booker » 21 травня 2012, 15:26

Из чего состоит медицинский осмотр перед вакцинацией


Регулируется всё тем же приказом, частью, которая называется "Положення про організацію і проведення профілактичних щеплень та туберкулінодіагностики".
Цитата:

10.3. Медичний огляд осіб віком до18 років перед щепленням або туберкулінодіагностикою складається із:
1) збору анамнезу по органах і системах організму з огляду на тривалість та тяжкість перебігу перенесених гострих захворювань, оцінки реакції на попереднє щеплення, перебігу поствакцинального періоду;
2) термометрії;
3) огляду шкіри, слизових оболонок кон'юнктиви очей, порожнини рота;
4) у разі необхідності - клінічного обстеження органів серцево-судинної, дихальної, шлунково-кишкової систем;
5) отримання Інформованої згоди та оцінки стану здоров'я особи або дитини одним із батьків або іншим законним представником дитини на проведення щеплення або туберкулінодіагностики, затвердженої наказом МОЗ України від 31.12.2009 N 1086, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 02.08.2010 за N 594/17889 (далі - форма N 063-2/о);
6) отримання згоди на збір та обробку персональних даних особи за формою, наведеною у додатку до цього Положення;
7) медичного висновку лікаря щодо стану здоров'я дитини перед щепленням або туберкулінодіагностикою з оформленням первинної медичної документації:
форми N 112/о "Історії розвитку дитини", затвердженої наказом МОЗ України від 27.12.99 N 302 (далі - форма N 112/о);
форми 025/о "Медичної карти амбулаторного хворого", затвердженої наказом МОЗ України від 27.12.99 N 302 (далі - форма N 025/о);
форми N 063/о "Карти профілактичних щеплень", затвердженої наказом МОЗ України від 10.01.2006 N 1, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 08.06.2006 за N 686/12560 (далі - форма N 063/о).
Медичний висновок лікаря щодо стану здоров'я особи віком до 18 років за результатами обов'язкового медичного огляду (безпосередньо у день щеплення або туберкулінодіагностики) у разі відсутності захворювання визначається терміном "здоровий", а при виявленні ознак захворювання його конкретизують.

11. У медичній документації здійснюється відповідний запис лікаря про дозвіл на проведення щеплення та вклеюється форма N 063-2/о.



___________________________________
Форум Харькова и харьковчан

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: График прививок и другая справочная информация по вакцинации

Повідомлення номер:#9  Повідомлення Booker » 21 травня 2012, 15:26

Комментарий.
Основное:
- Вакцинация не требует перед собой каких-то особенных анализов или исследований, если только это не пациент с давно известной врачу патологией, которая требует пристального внимания. Отсутствия жалоб, внешнего осмотра и измерения температуры вполне достаточно.
- На вакцинацию ребёнка требуется обязательное согласие родителей. Никто не имеет права в садике или школе проводить прививку без Вашего ведома.
- Запись о прививке безоговорочно должна появиться в медицинской документации.




___________________________________
Форум Харькова и харьковчан

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: График прививок и другая справочная информация по вакцинации

Повідомлення номер:#10  Повідомлення Booker » 21 травня 2012, 15:27

Нежелательные последствия вакцинации


Всё тот же приказ, теперь его часть называется "Інструкція щодо організації епідеміологічного нагляду за несприятливими подіями після імунізації при застосуванні вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного".

Цитата:

Несприятливі події після імунізації (далі - НППІ) - усі захворювання, які зареєстровані у щепленого протягом післявакцинального періоду. До НППІ належать: ускладнений перебіг післявакцинального періоду та післявакцинальні реакції і ускладнення.

Післявакцинальні реакції (далі - реакції) - це клінічні ознаки нестійких патологічних (функціональних) змін в організмі, що виникають у зв'язку з проведенням щеплення.

Післявакцинальні ускладнення (далі - ускладнення) - це стійкі функціональні та морфологічні зміни в організмі, що виходять за межі фізіологічних коливань і призводять до значних порушень у стані здоров'я.

Післявакцинальний період - 30 діб після проведеного щеплення, крім вакцин для профілактики туберкульозу (БЦЖ, БЦЖ-м), оральної поліомієлітної вакцини (ОПВ) та вакцин, які містять паротитний компонент, для яких післявакцинальний період визначається відповідно до інструкції про застосування вакцини.

Ускладнений перебіг післявакцинального періоду - виникнення гострого або загострення хронічного захворювання у післявакцинальному періоді, яке за часом збігається з введенням вакцини та не має зв'язку із щепленням.

Місцеві реакції - клінічні ознаки, які проявляються безпосередньо у місці введення вакцини, анатоксину та алергену туберкульозного.
Сильна місцева реакція характеризується клінічними ознаками - набряком м'яких тканин понад 50 мм у діаметрі, інфільтратом понад 20 мм, гіперемією понад 80 мм у діаметрі.
Загальні реакції - нестійкі клінічні ознаки, які проявляються в певні строки після введення імунобіологічного препарату (вакцини, анатоксину або алергену туберкульозного) та призводять до короткочасних функціональних змін в організмі.
До сильної загальної реакції належить підвищення температури тіла >= 39 град.C.

Зображення
Зображення


Зображення
Зображення




___________________________________
Форум Харькова и харьковчан

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: График прививок и другая справочная информация по вакцинации

Повідомлення номер:#11  Повідомлення Booker » 21 травня 2012, 15:27

Комментарий.
Основное:
- Поствакцинальные "реакция" и "осложнение" - совершенно разные понятия. Поствакцинальная реакция - нестойкое нарушение здоровья, т.е. другими словами то, что пройдёт, не оставив никаких следов и последствий. В отличие от "поствакцинального осложнения", которое действительно может оставить серьёзные проблемы, но зато и встречается (слава Богу) совсем не так часто. Именно на непонимании большинством людей этой разницы зачастую и играют распространители истерик, потому когда Вам говорят "у нас после прививки осложнение", почти наверняка там была реакция, осложнений на самом деле совсем не много.
- В любом случае при возникновении каких-то непонятных Вам симптомов всегда поставьте в известность врача.



___________________________________
Форум Харькова и харьковчан

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: График прививок и другая справочная информация по вакцинации

Повідомлення номер:#12  Повідомлення Booker » 21 травня 2012, 15:43

Порядок відпуску громадянам вакцин та анатоксинів через аптечну мережу


IV. Умови продажу вакцин та анатоксинів

1.Продаж вакцин та анатоксинів в аптечних закладах здійснюється за рецептом лікаря лікувально-профілактичного закладу (незалежно від форм власності).

2. Продаж вакцин та анатоксинів покупцю проводиться за наявності у нього термоконтейнера з холодоелементами.

3. Покупцю видається відповідна до рецепта кількість доз вакцин та анатоксинів в упаковці; кожна доза вакцини супроводжується інструкцією про застосування вакцин та анатоксинів українською мовою та розрахунковим документом з датою та годиною продажу.

4. Відповідальний за продаж вакцин та анатоксинів працівник зобов'язаний пояснити покупцю умови зберігання вакцини та анатоксинів і необхідність проведення вакцинації в лікувально-профілактичному закладі.

5. Придбана вакцина та анатоксини дозволені до застосування в кабінетах щеплення лікувально-профілактичних закладів при суворому дотриманні умов зберігання і санітарно-гігієнічних вимог.



___________________________________
Форум Харькова и харьковчан

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: Графики прививок с 2011 по 2018 гг.

Повідомлення номер:#13  Повідомлення Booker » 23 червня 2018, 17:11

С 1 января 2015 вступил в силу Наказ МОЗУ от 11.08.2014 № 551 (Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 13 жовтня 2014 р. за № 1237/26014) "Про удосконалення проведення профілактичних щеплень в Україні", которым вносятся изменения в действующий Приказ МОЗУ № 595 от 06.09.2011 г. "Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів".
В частности, изменён календарь профилактических прививок, положение про организацию прививок и перечень противопоказаний к ним.
Ниже приведены выдержки из вступившего в силу приказа.

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: Графики прививок с 2011 по 2018 гг.

Повідомлення номер:#14  Повідомлення Booker » 23 червня 2018, 17:11

ІІ. Порядок проведення щеплень


1. Щеплення за віком


Зображення
Зображення

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: Графики прививок с 2011 по 2018 гг.

Повідомлення номер:#15  Повідомлення Booker » 23 червня 2018, 17:12

-1 Щепленню для профілактики туберкульозу підлягають усі новонароджені діти, що не мають до цього протипоказань. Вакцинація проводиться на 3-5-ту добу життя дитини (не раніше 48-ї години після народження) вакциною для профілактики туберкульозу (далі - БЦЖ). Недоношених дітей щеплюють після досягнення дитиною маси тіла ≥ 2500 г. Щеплення для профілактики туберкульозу не проводять в один день з іншими щепленнями. Діти, які не були щеплені в пологовому стаціонарі, підлягають обов’язковій вакцинації в закладах охорони здоров’я.
Дітям, яким не виповнилося два місяці, щеплення проти туберкульозу проводяться без попередньої проби Манту. Після двомісячного віку перед виконанням щеплення дитині слід провести пробу Манту. Щеплення проводиться при негативному результаті проби.
Діти, щеплені БЦЖ, у яких не сформувався рубчик, проте є достовірне підтвердження проведення щеплення, не підлягають повторній вакцинації.
Ревакцинації проти туберкульозу підлягають діти віком 7 років, не інфіковані мікобактеріями туберкульозу (МБТ) та з негативним результатом проби Манту. Ревакцинація проводиться вакциною БЦЖ.

-2 Вакцинації для профілактики гепатиту В підлягають усі новонароджені. Для вакцинації дітей використовується вакцина за схемою: 0 (перша доба)-1-6 місяців життя дитини.
Якщо мати новонародженого HBsAg «-» (негативна), що документально підтверджено, вакцинацію дитини можливо розпочати протягом перших місяців життя або одночасно зі щепленням проти кашлюку, дифтерії, правця, поліомієліту. У разі поєднання імунізації зі щепленням проти кашлюку, дифтерії, правця, поліомієліту рекомендуються схеми: 2-4-6-18 місяців життя або 2-4-9 місяців життя.
Новонародженим з масою тіла < 2000 г, що народилися від HBsAg «-» (негативних) матерів, вакцинація проводиться при досягненні дитиною ваги 2000 г або при досягненні віку 1 місяць.
Якщо новонароджена дитина у тяжкому стані, то її імунізацію слід проводити після покращення стану перед випискою дитини з лікарні.
Якщо мати новонародженого HBsAg «+» (позитивна), дитині роблять щеплення за схемою: 0 (перша доба)-1-6 місяців життя дитини. Перша доза вакцини вводиться в перші 12 годин життя дитини незалежно від маси тіла. Разом з вакцинацією, але не пізніше 1-го тижня життя, в іншу ділянку тіла рекомендовано вводити специфічний імуноглобулін проти гепатиту В з розрахунку 40 МО/кг маси тіла та не менше 100 МО. Якщо маса новонародженої дитини <2000 г, то вакцинація проводиться обов’язково, але введена доза вакцини не зараховується як доза первинної імунізації; після досягнення дитиною віку 1 місяць вакцинація має бути проведена серією із трьох введень вакцин 0-1-6 (0 - дата першого введення вакцини, мінімальний інтервал між першим та другим щепленнями - 1 місяць, між другим та третім щепленнями - 5 місяців).
Якщо в матері новонародженої дитини невизначений HBsAg статус, щеплення дитини проводиться обов’язково в перші 12 годин життя з одночасним дослідженням статусу матері за HBsAg. У разі отримання позитивного результату в матері профілактика гепатиту В проводиться, як у випадку щеплення дитини, народженої від HBsAg «+» (позитивної) матері.
Не слід повторно розпочинати серію вакцинації, якщо була пропущена доза вакцини, незалежно від того, скільки часу минуло. Необхідно ввести дози вакцини, яких не вистачає, за графіком з дотриманням мінімальних інтервалів (абзац 3 глави 2 цього розділу).

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: Графики прививок с 2011 по 2018 гг.

Повідомлення номер:#16  Повідомлення Booker » 23 червня 2018, 17:12

-3 Щеплення для профілактики дифтерії, правця та кашлюку проводяться за віком: у 2 місяці (перше щеплення), у 4 місяці (друге щеплення), у 6 місяців (третє щеплення) та у 18 місяців (четверте щеплення).
Для вакцинації дітей проти кашлюку на першому році життя можуть використовуватися вакцини як з ацелюлярним (далі - АаКДП), так і з цільноклітинним (далі - АКДП) кашлюковим компонентом.
Перенесений кашлюк в анамнезі не є протипоказанням до вакцинації проти цієї хвороби.
Щеплення проти кашлюку проводиться дітям до 6 років 11 місяців 29 днів.
Ревакцинацію проти дифтерії та правця у 6 років проводять анатоксином дифтерійно-правцевим (далі - АДП), наступну у 16 років - анатоксином дифтерійно-правцевим зі зменшеним вмістом антигену (далі - АДП-М).
Першу планову ревакцинацію дорослих за віком та епідпоказаннями, які раніше були щеплені, проводять АДП-М у віці 26 років з подальшою плановою ревакцинацією АДП-М з мінімальним інтервалом 10 років від попереднього щеплення АДП-М.
Особливості вакцинації дітей проти кашлюку, дифтерії та правця, що не отримали щеплення за віком, наведено в главі 2 цього розділу.
Екстрена профілактика правця не впливає на проведення планової імунізації.

-4 Вакцинація дітей для профілактики поліомієліту проводиться за віком 2 місяці, 4 місяці, 6 місяців, 18 місяців, 6 років та 14 років.
Інактивована вакцина для профілактики поліомієліту (далі - ІПВ) застосовується для перших двох щеплень, а при протипоказаннях до введення оральної поліомієлітної вакцини (далі - ОПВ) - для всіх наступних щеплень за цим Календарем.
Вакцина ОПВ застосовується для 3-6-го щеплень (щеплення за віком - 6 місяців, 18 місяців, 6 років та 14 років) за відсутності протипоказань до ОПВ.
Вакцина ІПВ може бути застосована для 3-6-го щеплень як окремо, так і в складі комбінованих вакцин.
Дітям, які перебувають у сімейному оточенні, дитячих закладах закритого типу з ВІЛ-інфікованими або з особами, яким протипоказано введення ОПВ, щеплення проводиться виключно ІПВ-вакциною.
Особливості вакцинації дітей проти поліомієліту, що не отримали щеплення за віком, наведено в главі 2 цього розділу.

-5 Вакцинація дітей для профілактики інфекції, спричиненої паличкою Haemophilus influenzae типу b (далі - Hib-інфекція), може проводитись моновакцинами та комбінованими вакцинами, що містять Hib-компонент. Щеплення для профілактики Hib-інфекції слід проводити за схемою 2-4-12 місяців.
Вакцинація проводиться дітям до 4 років 11 місяців 29 днів. У старшому віці вакцинація проти Hib-інфекції проводиться лише особам з групи ризику відповідно до глави 4 цього розділу.
Особливості вакцинації для профілактики Hib-інфекції у дітей, що не отримали щеплення за віком, наведено в главі 2 цього розділу.

-6 Вакцинація дітей для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи проводиться у віці 12 місяців. Друге щеплення - у віці 6 років.
Перенесене захворювання на кір, епідемічний паротит чи краснуху не є протипоказанням до щеплення.
Особливості вакцинації дітей проти вказаних інфекцій з порушенням цього Календаря наведено в главі 2 цього розділу. Особливості вакцинації осіб, старших 18 років, що не отримали щеплення за віком, наведено в розділах ІІІ та IV цього Календаря.

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74229
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Розділ Статистика

Повернутись до Прививки (вакцинопрофилактика)