Плоти нологи! Информация для предпринимателей.

З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи


З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#1  Повідомлення olikturtle » 22 грудня 2021, 16:51

17 грудня 2021 року набрав чинності наказ Міноборони №133. Ним затверджено перелік галузей і професій за якими працюючі жінки мають перебувати на військовому обліку. Проконтролювати це мають роботодавці; штрафи складають від 5100 до 8500 грн.

17 грудня 2021 року набув чинності Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних.

Перелік, затверджений наказом Міноборони від 11.10.2021 р. №313.

Зазначимо, що Згідно з ст. 28 Закону про військовий обов'язок граничний вік у запасі - до 60 років.

А цікавий він є тим, що в ньому наводиться 35 видів спеціальностей (кожна з яких є, по суті, окремою галуззю господарської діяльності). Тут є всі найбільш популярні сфери – від громадського харчування до видавництва та поліграфії (так, ми теж потрапили до обраних). А ще в цьому Переліку сотні професій.

Завдяки цьому на військовому обліку мають перебувати як керівництво підприємств зазначених галузей, так і працівниці робочих професій та спеціалісти. Тобто, на облік потрапить і адміністрація (і директор, і керівник відділу, і юристка, і секретарка тощо), і сама працівниця, яка має певну спеціальність та працює у певній галузі.

Наприклад, є в цьому переліку такі професії:

керівники фінансових, бухгалтерських, економічних, юридичних та адміністративних підрозділів та інші керівники,
менеджери (управителі) з права, бухгалтерського обліку, досліджень ринку, вивчення суспільної думки, консультацій з питань комерційної діяльності та управління,
менеджери (управителі) з бухгалтерського обліку,
професіонали в галузі аудиту та бухгалтерського обліку,
наукові співробітники (аудит, бухгалтерський облік),
аудитори та кваліфіковані бухгалтери,
бухгалтери та касири-експерти,
реєстратори бухгалтерських даних.


Звідки все це взялося?

Ще 24.04.2021 р. набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку». Згідно його Перехідних положень протягом 6 місяців з цієї дати КМУ та інші міністерства мали привести власну нормативну базу у відповідність до цього Закону.

Цей Закон, крім іншого, вимагав:

«Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних».

Ось у жовтні (на шостий місяць) Міноборони і створило перелік таких споріднених спеціальностей та професій. А чинності він набрав після опублікування, яке відбулося 17 грудня.



І що тепер?

А тепер роботодавець має проконтролювати:

Наявність документів про перебування на військовому обліку не лише в чоловіків, а і в жінок, якщо вони беруться на роботу на посаду (професію) яка є в цьому Переліку
Щодо тих жінок, які вже працюють на цих посадах, їм варто повідомити про їх обов’язок стати на військовий облік. І перевірити виконання.
Увага! Свіжий наказ Міноборони не встановлює якихось граничних строків для його виконання. Мовчить про перехід на нові правила й інше законодавство. Тому наша порада – звернутися по консультацію до військового комісаріату за юрадресою вашого підприємства, установи або організації.

Які документи перевіряти:

Перевірка у громадян під час прийняття на роботу (навчання) наявності військово-облікових документів (у військовозобов'язаних – військових квитків або тимчасових посвідчень, а у призовників – посвідчень про приписку до призовних дільниць) та приймання на роботу (навчання) призовників і військовозобов'язаних тільки після взяття їх на військовий облік у районних (міських) військових комісаріатах, а також у разі перебування на військовому обліку в СБУ та Службі зовнішньої розвідки визначено п. 37 Порядку №921.

Відповідно, таких самих документів слід вимагати і від вже працюючих жінок.



Що робити військовозобов`язаним жінкам?

Для постановки на військовий облік треба особисто прибути до військкомату.

Необхідні документи:

заява про взяття на військовий облік;
паспорт;
ідентифікаційний код;
військово-обліковий документ;
свідоцтво про народження дітей (якщо є);
рішення військово-лікарських комісій про придатність за станом здоров’я для проходження військової служби в мирний або у воєнний час (у разі наявності).
Але увесь цей перелік для звичайного випадку – коли людина змінює постійне місце проживання і, в результаті, місце військового обліку.

Тут у нас незвичний випадок – для більшості жінок обов’язок стати на військовий облік виник вперше. І військового-облікового документу в них ще немає. Не факт, що для взяття на такий облік їм заздалегідь треба буде проходити і медкомісію.

Тому на практиці більш детальну інформацію можна отримати у військовому комісаріаті за місцем прописки або телефонуйте до кол-центру Міністерства Оборони України.



Що робити працедавцям?

Ось основні правила для роботодавців:

Персональний облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів передбачає облік відомостей щодо таких осіб за місцем їх роботи та покладається на керівників підприємств, установ, організацій незалежно від підпорядкування і форми власності (ч. 5 ст. 34 Закону про військовий облік)
Тих, хто працює за цивільно-правовими договорами, такий персональний облік не стосується (див. з цього приводу лист Міноборони від 13.11.2017 р. №321/7065)!
Фізичні особи – підприємці не ведуть військовий облік своїх працівників!
Керівник може перекласти обов’язок ведення військового обліку на іншого працівника (це дозволяють п. 11 та 12 Порядку №921).
Персональний облік призовників і військовозобов’язаних на підприємствах, в установах та організаціях ведеться згідно з типовою формою первинного обліку №П-2 «Особова картка працівника» (далі – особова картка), затвердженою спільним наказом Держкомстату та Міноборони від 25.12.2009 р. №495/656, у розділі II якої зазначаються відомості про військовий облік. Про те, як її складати, ми докладно розповідали тут і тут.
В обов’язки роботодавця входить постійне інформування районних (міських) військових комісаріатів про громадян та посадових осіб, які порушують правила військового обліку, для притягнення їх до відповідальності згідно із законом (п. 37 Порядку №921).
Увага! Нехтування цими нормами загрожує штрафами. Контроль за тим, як юрособи ведуть військовий облік, покладено на обласні та районні (міські) військові комісаріати (п. 77, 78 Порядку №921).


Адміністративна відповідальність

Тут є два види штрафів - на самих військовозобов’язаних, і на уповноважених осіб роботодавця:

За ст. 210 КУпАП встановлено штраф для самих призовників, військовозобов’язаних, резервістів за порушення правил військового обліку. За перше порушення штраф становить від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне протягом року вчинення порушення, а також вчинення такого порушення в особливий період (!) – тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто, зараз працівниці, яка не стане на військовий облік, загрожує адмінштраф від 850 грн до 1700 грн.
Для уповноважених осіб роботодавця (керівника або іншої уповноваженої ним особі) за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію адмінштраф встановлює наступна стаття 210-1 КУпАП. І цей штраф вже (під час особливого періоду) становить від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто, від 5100 грн до 8500 грн!

https://news.dtkt.ua/accounting/reposts/73859?utm_source=tg_messenger&utm_medium=Tg&utm_campaign=news_22122021 - источник
Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину - ЗУ Про військовий обов'язок і військову службу
Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину - МОУ НАКАЗ 11.10.2021 N 313
Попрошу с утра у Санты.
С алкоголем депресанты..

olikturtle

Аватар користувача
За 31 000 сообщений
 
Повідомлення: 31208
Зареєстрований:
05 грудня 2014, 19:25
Звідки: Харьков
Бали репутації: 2842
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#2  Повідомлення kizya » 22 грудня 2021, 17:10

А где перечень профессий ?
Наступна зупинка Держпром
Ночь темнее всего перед рассветом

kizya

Аватар користувача
За 50 000 сообщений
 
Повідомлення: 50046
Зареєстрований:
13 березня 2011, 17:00
Бали репутації: 3575
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#3  Повідомлення olikturtle » 22 грудня 2021, 17:17

В приказе. Самая последняя ссылка.
Попрошу с утра у Санты.
С алкоголем депресанты..

olikturtle

Аватар користувача
За 31 000 сообщений
 
Повідомлення: 31208
Зареєстрований:
05 грудня 2014, 19:25
Звідки: Харьков
Бали репутації: 2842
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#4  Повідомлення Зяма » 22 грудня 2021, 18:33

Это замечательно :drinks:
Здесь от холёных лиц меня тошнит,
Я вспоминаю мёртвых, и душа кричит!!!
КТО НЕ БЫЛ, ТОТ БУДЕТ, КТО БЫЛ - НЕ ЗАБУДЕТ!

Зяма

Аватар користувача
За 16 000 сообщений
Персональное звание
 
Повідомлення: 16246
Зареєстрований:
01 березня 2016, 14:06
Звідки: оттуда
Бали репутації: 1293
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#5  Повідомлення Lorienta » 22 грудня 2021, 21:09

А смысл?
Что бы все задолбались?
Лориэнта

Lorienta

За 24 000 сообщений
 
Повідомлення: 24471
Зареєстрований:
07 вересня 2014, 17:00
Звідки: Kharkov
Бали репутації: 2754
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#6  Повідомлення Зяма » 22 грудня 2021, 21:15

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину: А смысл?
Что бы все задолбались?

Чтобы вы не потеряли, свой шанс, убить москаля. :yes:
Здесь от холёных лиц меня тошнит,
Я вспоминаю мёртвых, и душа кричит!!!
КТО НЕ БЫЛ, ТОТ БУДЕТ, КТО БЫЛ - НЕ ЗАБУДЕТ!

Зяма

Аватар користувача
За 16 000 сообщений
Персональное звание
 
Повідомлення: 16246
Зареєстрований:
01 березня 2016, 14:06
Звідки: оттуда
Бали репутації: 1293
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#7  Повідомлення Лев » 22 грудня 2021, 21:21

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину:
Чтобы вы не потеряли, свой шанс, убить москаля. :yes:

знаешь что, Зяма
давай наверное займёмся делом
раз ты всё-равно только 4 часа в сутки спишь, надо, мне кажется, хотя-бы пару часов твоего бодрствования в день посвятить изучению пунктуации русского языка
тем более такой шанс, на форуме куча филологов
а оно тебе в жизни пригодится
я в реке. пусть река сама несёт меня

Лев

Аватар користувача
За 22 000 сообщений
 
Повідомлення: 22518
Зареєстрований:
26 грудня 2017, 15:49
Звідки: Икстлан
Бали репутації: 802
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#8  Повідомлення SVD » 22 грудня 2021, 21:21

Интересно, что должны быть, но нужна особиста заява.
Я подхожу к зеркалу… надо похудеть… подхожу к холодильнику… надо пожрать… Во всём виноваты… НОГИ!!!))

SVD

Аватар користувача
За 19 000 сообщений
 
Повідомлення: 19696
Зареєстрований:
13 березня 2011, 18:24
Бали репутації: 1357
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#9  Повідомлення Booker » 22 грудня 2021, 21:25

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину:
знаешь что, Зяма
давай наверное займёмся делом
раз ты всё-равно только 4 часа в сутки спишь, надо, мне кажется, хотя-бы пару часов твоего бодрствования в день посвятить изучению пунктуации русского языка
тем более такой шанс, на форуме куча филологов
а оно тебе в жизни пригодится
Я думаю, полезнее китайский. И Коран заодно изучать, на всякий случай.

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74227
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#10  Повідомлення Лев » 22 грудня 2021, 21:29

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину: Я думаю, полезнее китайский. И Коран заодно изучать, на всякий случай.

мне кажется для предложенных тобой задач у Зямы ещё не достаточно развито стремление к познанию
надо начать с более простого, а то ученик сбежит
я в реке. пусть река сама несёт меня

Лев

Аватар користувача
За 22 000 сообщений
 
Повідомлення: 22518
Зареєстрований:
26 грудня 2017, 15:49
Звідки: Икстлан
Бали репутації: 802
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#11  Повідомлення Ирида » 22 грудня 2021, 21:44

Замечательно, что есть шанс кого-нибудь убить.
Людей иногда радуют удивительные вещи.
Осторожно заглянем друг другу в лица.
Шаг навстречу сделать - страшно и странно
И объятьям заново нужно учиться. (с)

Ирида

Аватар користувача
За 8 000 сообщений
 
Повідомлення: 8293
Зареєстрований:
25 березня 2011, 16:39
Бали репутації: 1588
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#12  Повідомлення Peppy » 22 грудня 2021, 21:50

Посмотрела перечень, представила себе сводный отряд бухгалтеров-аудиторов и секретарш-машинисток. Там даже архивариусы и маркетологи! Страшная сила!
Я строитель, тут хоть все логично.

Peppy

Аватар користувача
За 50 000 сообщений
Sorting-модератор
 
Повідомлення: 50670
Зареєстрований:
13 березня 2011, 16:49
Бали репутації: 5053

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#13  Повідомлення Ирида » 22 грудня 2021, 21:53

А что там про инженеров-механиков?
Осторожно заглянем друг другу в лица.
Шаг навстречу сделать - страшно и странно
И объятьям заново нужно учиться. (с)

Ирида

Аватар користувача
За 8 000 сообщений
 
Повідомлення: 8293
Зареєстрований:
25 березня 2011, 16:39
Бали репутації: 1588
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#14  Повідомлення Booker » 22 грудня 2021, 21:55

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину: Посмотрела перечень, представила себе сводный отряд бухгалтеров-аудиторов и секретарш-машинисток. Там даже архивариусы и маркетологи! Страшная сила!
Я строитель, тут хоть все логично.

Ну кто-то же должен бухгалтировать толпы пленных и маркетировать (маркетологировать? :AMK: ) превращение воды в вино в тяжёлые времена.

Booker

Аватар користувача
За 74 000 сообщений
Администратор форума
 
Повідомлення: 74227
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 22:28
Бали репутації: 6009

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#15  Повідомлення Лев » 22 грудня 2021, 21:56

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину: А что там про инженеров-механиков?

в артиллерию
я в реке. пусть река сама несёт меня

Лев

Аватар користувача
За 22 000 сообщений
 
Повідомлення: 22518
Зареєстрований:
26 грудня 2017, 15:49
Звідки: Икстлан
Бали репутації: 802
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#16  Повідомлення Lorienta » 22 грудня 2021, 21:58

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину:
Ну кто-то же должен бухгалтировать толпы пленных и маркетировать (маркетологировать? :AMK: ) превращение воды в вино в тяжёлые времена.

А мне им на это кредит организовывать в окопе вырытом Пеппи :D
Лориэнта

Lorienta

За 24 000 сообщений
 
Повідомлення: 24471
Зареєстрований:
07 вересня 2014, 17:00
Звідки: Kharkov
Бали репутації: 2754
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#17  Повідомлення kizya » 22 грудня 2021, 22:04

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину:
А мне им на это кредит организовывать в окопе вырытом Пеппи :D

Кредиты выдавать на мертвые души убитых москалей...
Наступна зупинка Держпром
Ночь темнее всего перед рассветом

kizya

Аватар користувача
За 50 000 сообщений
 
Повідомлення: 50046
Зареєстрований:
13 березня 2011, 17:00
Бали репутації: 3575
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#18  Повідомлення kizya » 22 грудня 2021, 22:05

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину:
Чтобы вы не потеряли, свой шанс, убить москаля. :yes:

Надеюсь это шутка
Наступна зупинка Держпром
Ночь темнее всего перед рассветом

kizya

Аватар користувача
За 50 000 сообщений
 
Повідомлення: 50046
Зареєстрований:
13 березня 2011, 17:00
Бали репутації: 3575
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#19  Повідомлення Зяма » 22 грудня 2021, 22:30

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину:
Надеюсь это шутка

Сегодня, Рената говорила, что в РФ будут плакать, по сотням тысяч убитых...
Как вы себе представляете, без вашего участия, (женского)?
А если без шуток, я против :hi: ...
Здесь от холёных лиц меня тошнит,
Я вспоминаю мёртвых, и душа кричит!!!
КТО НЕ БЫЛ, ТОТ БУДЕТ, КТО БЫЛ - НЕ ЗАБУДЕТ!

Зяма

Аватар користувача
За 16 000 сообщений
Персональное звание
 
Повідомлення: 16246
Зареєстрований:
01 березня 2016, 14:06
Звідки: оттуда
Бали репутації: 1293
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Re: З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

Повідомлення номер:#20  Повідомлення Гоцман » 22 грудня 2021, 22:44

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину: Посмотрела перечень, представила себе сводный отряд бухгалтеров-аудиторов и секретарш-машинисток. Там даже архивариусы и маркетологи! Страшная сила!
Я строитель, тут хоть все логично.

в смысле? Стрроитсаа!?

Гоцман

Аватар користувача
За 38 000 сообщений
 
Повідомлення: 38888
Зареєстрований:
16 листопада 2015, 12:39
Звідки: кинотеатр Родина
Бали репутації: 2575
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Розділ Статистика

Повернутись до Бизнес, бухгалтерия, налоги