Новости отовсюду.

Середня зарплата зросла за рік на 24% і перевищила 23 000 гривень

Середня зарплата зросла за рік на 24% і перевищила 23 000 гривень

Повідомлення номер:#1  Повідомлення Новости » 10 червня 2025, 19:25

Середня зарплата зросла за рік на 24% і перевищила 23 000 гривень, – Держстат 

Розмір середньомісячної заробітної плати в Україні у І кварталі 2025 року становив 23 460 грн, що на 24,1% більше порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

Втім, з урахуванням інфляції, зростання реальних зарплат уповільнилося.

У доларовому еквіваленті середня зарплата становила $562 в І кварталі 2025 року, порівняно із $495 у І кварталі 2024 року, відповідно доларовому еквіваленті середня зарплата за рік зросла на 13,4%.

«Сповільнення динаміки реальних зарплат зумовлено прискоренням споживчої інфляції в Україні. Так, якщо у І кварталі 2024 року інфляція у розрахунку до відповідного кварталу попереднього року становила 4%, то у І кварталі 2025 року – 13,6%», – зазначає видання.

За даними Держстату,  найвищі зарплати зафіксовано у сфері інформації та телекомунікацій – 65 579 грн (+32,6% до показника І кварталу 2024 р.).

Найнижчі зарплати в освіті – 14 307 грн (+13,1%)).

Новости

За 3 000 сообщений

Повідомлення: 3047
Зареєстрований:
13 березня 2011, 19:16
Бали репутації: 78

Re: Середня зарплата зросла за рік на 24% і перевищила 23 000 гривень

Повідомлення номер:#2  Повідомлення Booker » 10 червня 2025, 19:26

Ну да. Только потом проводят опросы, в результате которых оказывается, что почти половина населения живёт на меньше, чем 10 тысяч:

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину
Нині в Україні близько 43% громадян отримують щомісячну заробітну плату меншу ніж 10 тисяч гривень. Відповідне дослідження провела соціологічна компанія Gradus Research.

Booker

За 95 000 сообщений
Администратор форума

Повідомлення: 95038
Зареєстрований:
22 лютого 2011, 23:28
Бали репутації: 6897

Повідомлення номер:#3  Повідомлення Renata » 10 червня 2025, 20:10

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину: Ну да. Только потом проводят опросы, в результате которых оказывается, что почти половина населения живёт на меньше, чем 10 тысяч:

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину
Нині в Україні близько 43% громадян отримують щомісячну заробітну плату меншу ніж 10 тисяч гривень. Відповідне дослідження провела соціологічна компанія Gradus Research.

слабо верится, ну разве что речь о пенсионерах
Серпень треба цідити повільно, як грушевий лікер. Наливати в маленьку чарочку, сьорбати по крапельці, а крізь чарочку дивитися на сонце

Renata

За 29 000 сообщений

Повідомлення: 29651
Зареєстрований:
17 березня 2011, 18:38
Бали репутації: 2161
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Повідомлення номер:#4  Повідомлення Гоцман » 10 червня 2025, 21:32

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину:

как Вы думаете, сколько получает медсестра в детском доме?

Гоцман

За 40 000 сообщений

Повідомлення: 40624
Зареєстрований:
16 листопада 2015, 13:39
Бали репутації: 2659
Имеет доступ в закрытый раздел ''Закрытый клуб'' Имеет доступ в закрытый раздел ''Политика''

Повідомлення номер:#5  Повідомлення Booker » 10 червня 2025, 22:19

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину:

Первая же страница Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину

1.png

2.png

3.png
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

Booker

За 95 000 сообщений
Администратор форума

Зареєстрований:

Повідомлення номер:#6  Повідомлення tikondrus » 10 червня 2025, 22:49

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину: Середня зарплата зросла за рік на 24% і перевищила 23 000 гривень, – Держстат 

Розмір середньомісячної заробітної плати в Україні у І кварталі 2025 року становив 23 460 грн, що на 24,1% більше порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

Втім, з урахуванням інфляції, зростання реальних зарплат уповільнилося.

У доларовому еквіваленті середня зарплата становила $562 в І кварталі 2025 року, порівняно із $495 у І кварталі 2024 року, відповідно доларовому еквіваленті середня зарплата за рік зросла на 13,4%.

«Сповільнення динаміки реальних зарплат зумовлено прискоренням споживчої інфляції в Україні. Так, якщо у І кварталі 2024 року інфляція у розрахунку до відповідного кварталу попереднього року становила 4%, то у І кварталі 2025 року – 13,6%», – зазначає видання.

За даними Держстату,  найвищі зарплати зафіксовано у сфері інформації та телекомунікацій – 65 579 грн (+32,6% до показника І кварталу 2024 р.).

Найнижчі зарплати в освіті – 14 307 грн (+13,1%)).

это лютейший пиздец. у меня только страховых платежей на 16000, + гараж 7. дальше даже считать не хочу. а еще плачу коммуналку в Ха
Все мои мнения, выводы и предложения основываются исключительно на моем собственном опыте и взгляде через призму моих жизненных и профессиональных деформаций.

tikondrus

За 5 000 сообщений
Администратор форума

Повідомлення: 5190
Зареєстрований:
23 лютого 2011, 21:39
Бали репутації: 331

Повідомлення номер:#7  Повідомлення Renata » 10 червня 2025, 23:27

как Вы думаете, сколько получает медсестра в детском доме?

медсестра может зарабатывать очень неплохо, у меня кума медсестра по образованию. Я понятия не имею сколько зарабатывает медсестра в детском доме, но если у нее зарплата 10 тыс не очень понятно что она там забыла.
Серпень треба цідити повільно, як грушевий лікер. Наливати в маленьку чарочку, сьорбати по крапельці, а крізь чарочку дивитися на сонце

Renata

За 29 000 сообщений

Зареєстрований:

Повідомлення номер:#8  Повідомлення Renata » 10 червня 2025, 23:30

Первая же страница Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину

1.png

2.png

3.png

ну вот вам чуть ниже по вашей же ссылке Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину
я всегда думала что если в вакансии в гос учреждении стоит оклад, то к нему идут надбавки типа за выслугу, за квалификацию + премии обязательные и тд.Я реально считаю что человек в своем уме не будет тратить даже 8 часов в день своей жизни что б получить 10 тыс. в месяц.

Renata

За 29 000 сообщений

Зареєстрований:

Повідомлення номер:#9  Повідомлення Татьянка » 10 червня 2025, 23:47

ну вот вам чуть ниже по вашей же ссылке Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину
я всегда думала что если в вакансии в гос учреждении стоит оклад, то к нему идут надбавки типа за выслугу, за квалификацию + премии обязательные и тд.Я реально считаю что человек в своем уме не будет тратить даже 8 часов в день своей жизни что б получить 10 тыс. в месяц.

Якщо б всі думали так як ви, в лікарнях не залишилося б санітарок, а в дитячих садках - нянечок. Та й зарплатня вихователя-початківця максимум 11 тисяч з усіма надбавками, але до вирахування податків то
Я не сдурела. Я вообще такая.
Таких, как я - немного. Только я. (с)

Татьянка

За 68 000 сообщений
Персональное звание ''Форумная мама''

Повідомлення: 68580
Зареєстрований:
13 березня 2011, 17:26
Бали репутації: 6732

Повідомлення номер:#10  Повідомлення Renata » 10 червня 2025, 23:53

Якщо б всі думали так як ви, в лікарнях не залишилося б санітарок, а в дитячих садках - нянечок. Та й зарплатня вихователя-початківця максимум 11 тисяч з усіма надбавками, але до вирахування податків то

що означаэ "якби думали як ви" тобто людей влаштовує такий рівень заробітної плати? заробітна плата вихователя в приватному садку більша за 11 тис, няні - більша 11 тис., за кордоном санітаркою точно більше 11 тис. У нас на один похід до супермаркету близько 2 тис йде, я не знаю нащо працювати за їжу на пів місяці якщо можно знайти більш оплачувану роботу. Якщо лікарня вважає що можно платити санітарці 10 тис., ну тоді так, лікарня повинна залишитись без санітарок, або ці санітарки мають ще щось до зарплати, інакше складно уявити їх мотиви.

Renata

За 29 000 сообщений

Зареєстрований:

Повідомлення номер:#11  Повідомлення tikondrus » 11 червня 2025, 01:15

у меня было до войны куча знакомых, которые на заводах сидели по 20 лет. и все равно получали х2 минималки. ага. выслуга лет. 12000. с премией 15.

а у почтальенов думаете сколько миллионов зп?
Все мои мнения, выводы и предложения основываются исключительно на моем собственном опыте и взгляде через призму моих жизненных и профессиональных деформаций.

tikondrus

За 5 000 сообщений
Администратор форума

Повідомлення: 5190
Зареєстрований:
23 лютого 2011, 21:39
Бали репутації: 331

Повідомлення номер:#12  Повідомлення Гоцман » 11 червня 2025, 08:58

Renata: що означаэ "якби думали як ви"

это означаэ не особо утруждать себя этим процессом, хотя я всё ещё уверен, что это просто лень :MN:

Гоцман

За 40 000 сообщений

Повідомлення: 40624
Зареєстрований:
16 листопада 2015, 13:39
Бали репутації: 2659

Повідомлення номер:#13  Повідомлення LeDoc » 11 червня 2025, 11:29

що означаэ "якби думали як ви" тобто людей влаштовує такий рівень заробітної плати? заробітна плата вихователя в приватному садку більша за 11 тис, няні - більша 11 тис., за кордоном санітаркою точно більше 11 тис. У нас на один похід до супермаркету близько 2 тис йде, я не знаю нащо працювати за їжу на пів місяці якщо можно знайти більш оплачувану роботу. Якщо лікарня вважає що можно платити санітарці 10 тис., ну тоді так, лікарня повинна залишитись без санітарок, або ці санітарки мають ще щось до зарплати, інакше складно уявити їх мотиви.

Конечно имеют еще что-то до зарплаты. Еще одну-две работы. И хозяйство.

LeDoc

За 14 000 сообщений

Повідомлення: 14357
Зареєстрований:
07 листопада 2013, 18:53
Бали репутації: 2080

Повідомлення номер:#14  Повідомлення Чертенок No13 » 11 червня 2025, 12:29

І тоді б зачухались би установи в бік більшої зарплатні. Нам, як пацієнтам, було б хріново, поки той процес йшов би. З іншого боку, якби потім і ми як незадоволені пацієнти доєдналися б до обурень не тільки між собою, і лікарі, що залишилися без медсестер - були б зсуви. А так поки всіх то "влаштовує", нафіг системі мінятись?
Як нам буде жить без русні?
Охуєнно!

Чертенок No13

За 76 000 сообщений
Секси-модератор

Повідомлення: 76903
Зареєстрований:
13 березня 2011, 20:21
Бали репутації: 6637

Повідомлення номер:#15  Повідомлення Booker » 11 червня 2025, 12:49

Это коммерческая контора. Во-первых, на всех их не хватит, во-вторых, там обычно гораздо более высокие требования к умениям, в-третьих, там могут оказаться весьма специфические условия работы.

Booker

За 95 000 сообщений
Администратор форума

Зареєстрований:

Повідомлення номер:#16  Повідомлення LeDoc » 11 червня 2025, 12:49

І тоді б зачухались би установи в бік більшої зарплатні. Нам, як пацієнтам, було б хріново, поки той процес йшов би. З іншого боку, якби потім і ми як незадоволені пацієнти доєдналися б до обурень не тільки між собою, і лікарі, що залишилися без медсестер - були б зсуви. А так поки всіх то "влаштовує", нафіг системі мінятись?

Так это не работает. Хоть расчухайся до крови, в стоимость услуги НСЗУ (государство) заложило именно такую зарплату санитарки.
Например. За лечение гипертонического криза больница получит 100 грн. Условно. Из них 10 грн комуналка, 10 грн зарплата медсестры, 10 грн питание больного, 10 грн зарплата санитарки, 15 грн зарплата врача, 10 грн на обновление оборудования и поддержание больницы, остальное - лекарства и расходники. Условно. Чтобы дать санитарке не 10, а 15, надо эти 5 откуда-то забрать.

LeDoc

За 14 000 сообщений

Зареєстрований:

Повідомлення номер:#17  Повідомлення Татьянка » 11 червня 2025, 13:09

Це у випадку, якщо пацієнт виживе після неналежного післяопераційного догляду.
Я періодично працювала без няні. Підміна не передбачена штатним розкладом, а всі люди, діти хворіють, самі теж можуть захворіти. І - хоч до крові себе роздери, а хтось має дітей годувати і все інше? Навіть якщо батьки оголосять сухе голодування, тарифна сітка існує.

Татьянка

За 68 000 сообщений

Зареєстрований:

Повідомлення номер:#18  Повідомлення Чертенок No13 » 11 червня 2025, 14:23

А ті ціни і тарифні сітки чувак з бородою на глиняних табличках з гори приніс?
Як нам буде жить без русні?
Охуєнно!

Чертенок No13

За 76 000 сообщений
Секси-модератор

Повідомлення: 76903
Зареєстрований:
13 березня 2011, 20:21
Бали репутації: 6637

Повідомлення номер:#19  Повідомлення LeDoc » 11 червня 2025, 15:27

Рассчитали специально обученные люди в специально созданных комиссиях при НСЗУ. Наверное, у них тоже зарплата 10К, раз считают такую достаточной.

LeDoc

За 14 000 сообщений

Зареєстрований:

Повідомлення номер:#20  Повідомлення Татьянка » 11 червня 2025, 16:39

Тут знаходиться посилання. Щоб побачити його, зареєструйтеся будь ласка, це займе у Вас всього хвилину: А ті ціни і тарифні сітки чувак з бородою на глиняних табличках з гори приніс?

Працюючим за мінімалку пофіг, хто і з якої гори приніс ті сітки. Вони будуть викладатися рівно на ті гроші, які їм платять. І ходити на лікарняний
Програвша сторона - умовні пацієнти в лікарнях і діти в садках. Але більшість батьків буде казати, що знали, на яку зарплатню йшли, а не вимагати підвищення зарплат

Татьянка

За 68 000 сообщений

Зареєстрований:

Розділ Статистика

Повернутись до Новости